PENGENALAN


Perpustakaan Desa Pekan Darat telah dibuka pada tahun 1991 oleh Lembaga Kemajuan Wilayah Pulau Pinang ( PERDA ).Pada tahun 1998 Perbadanan Perpustakaan Awam Pulau Pinang telah mengambil alih perpustakaan ini daripada PERDA.
Perpustakaan ini terletak di Dewan Gerakan Masyarakat Kampung Tradisional Pekan Darat berhadapan dengan kilang padi Permatang Tok Jaya.
Perpustakaan ini berhampiran dengan kawasan kampung,sekolah rendah dan sekolah menengah.Kedudukan perpustakaan yang strategik menjadi tumpuan komuniti di sini.
Sehingga kini Perpustakaan ini mempunyai lebih 4,000 naskah bahan bacaan seperti buku,majalah,akhbar serta beberapa jenis permainan dalam untuk dimanfaatkan oleh pengguna.Aktiviti tambahan juga di adakan setiap minggu kepada pengguna seperti mewarna , bercerita , kraftangan , kuiz.

Tuesday, 18 October 2011

PROMOSI DAN AKTIVITI DI SK PMTG TOK JAYA


PROMOSI DI SEK KEB PMTG TOK JAYA SEMPERNA HARI KANTIN SEKOLAH PADA 08/10/2011 ( SABTU ).TURUT SAMA MENJAYAKAN PROMOSI DI SKPTJ PUAN ROSNALIZA,PUAN AMINAH,PUAN NORLELA,PUAN WAN ADIRA DAN PUAN SUHAILAWATI.TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG MEMBANTU SAYA MENJALANKAN PROMOSI.

No comments:

Post a Comment